Prodloužený víkend na přehradě.

29.10. 2013

Zprávu napsal: Radek Statečný

Je konec října, krásné počasí a já se dostávám na pár dnů na přehradu s kolegou Ondřejem. Cíl je jasný - oblíbené místo s chytáním na odhoz. Bohužel je obsazené, takže plujeme dál. Ani další místo, které známe není volné a tak vybalujeme v úseku, kde jsme ještě nikdy neseděli. První záběry přišly už v podvečer. Můžeme být spokojeni. Na jednom prutu mám Červeného játrového lososa s AK čerstvý uzený losos. Druhým prutem zkouším zcela nový zimní Amino komplex ve směsi Zimní losos, která prošla proměnou. Obojí bude novinkou pro příští rok. Ondřej zkoušel na oba pruty tuto novinku a řádně jí pokřtil. Záběry mu přicházely i když kolísala voda. Mě braly spíše náhodné ryby, ale i tak jsem byl spokojený a užíval si pěkného počasí. V pátek v noci Ondřej vytáhl svojí nej rybu výpravy 11,7 kg na nového Zimního lososa. Mě záběrů začalo přibývat až den před odjezdem. Rozhodující okamžik, ovšem přichází pár minut poté, co jsem přehodil jeden z prutů. Poté se zvedá silný vítr. Během pár minut je hladina plná ryb v pohybu. Do toho přijde pěkná jízda. Už od začátku je jasné, že jde o pěknou rybu. Celou akci jsem musel zvládnout ze břehu, protože na vodu by v tom vetru mohl vyjet jen blázen. Kapra se nakonec daří dostat do podběráku úspěšně. Parádní ryba. 96cm a 16,5 kg. Zabral na našeho klasického Červeného játrového lososa s AK čerstvý uzený losos 20 mm nastraženého na panáčka s 16 mm plovkou stejné příchutě obaleného v boilies těste. Do pva punčochy jsem používal taktéž lososa celé i krájené koule prolité dipem a řádně zasypané milovaným Pop up dipem. Náhle přestalo foukat, takže prut už nahazuji opět za bezvětří. Další den dopoledne balíme a opět začíná pofukovat, ryby opět reagují a zdolávám znovu pěkného lysce, který však padá cca 1,5 m před podběrákem v metrové hloubce je dobře vidět. Pomalu odplul a my také.
5cecf3dc42837.jpg
5cecf3dc4b49f.jpg
5cecf3dc52d19.jpg
5cecf3dc5a30d.jpg
Zobrazeno: 1427 x
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete zde.